Produsent
Cazcabel Tequila Ltd
Om produsenten
Destilleriet holder seg til strenge prosesser som er gått ned gjennom generasjoner, og kutter aldri hjørner for å spare kostnader eller arbeidskraft og bruker bare de fineste ingrediensene som er tilgjengelige. Agaven som brukes i destillasjon vokser høyt oppe i Jalisco-fjellene - høyden sikrer at plantene holder seg hydrert og den næringsrike jorda hjelper dem å vokse til en større enn gjennomsnittlig størrelse.
Karakteristikk
Cazcabel Coffee Tequila likør er mørk og rik brun i fargen. Det viser aromaer av sjokolade og kaffe, med et snev av jordaktig agave. For å smake har den den rike søte smaken av nybrent kaffe, notater av sjokolade, vanilje og agave.
De sofistikerte kaffebønnene er tydelige på ganen når vanilje og espresso blandes med biter av mørk sjokolade og hint av melk og karamell. Jordaktige agavenotater binder profilen sammen. Finishen er lang og tørr og full av fyldig kaffe.
Jordmonn
Agave planter vokser best i høylandet - tequila produsenter drar opp i fjellene å høste, og deretter komme ned igjen for å destillere. Cazcabel går den ekstra milen ved både å høste og destillere i høylandet. Høyden sikrer at plantene holder seg hydrert og den næringsrike jorda hjelper dem å vokse til en større enn gjennomsnittlig størrelse.
Det brukes kun lokalt dyrket, blå weber agave i vår tequila som vokser i rundt 7 år før høsting.
Område
Firmaet er oppkalt etter den lokale legenden Don Cazcabel, en "slangemann" kjent for sine helbredende krefter og engasjement for Toltec, Olmec og Aztec tradisjoner.
Destilleriet holder seg til strenge prosesser som er gått ned gjennom generasjoner, og kutter aldri hjørner for å spare kostnader eller arbeidskraft og bruker bare de fineste ingrediensene som er tilgjengelige. Agaven som brukes i destillasjon vokser høyt oppe i Jalisco-fjellene
Produksjonsmetode
Cazcabels kaffelikør er laget ved å blande deres tequila blanco med søte, nybrente arabica-kaffebønner fra Soconusco på sørvestkysten av Mexico, langs grensen til Guatemala. Regionen er verdenskjent for sin kaffeindustri. Soconusco var en gang en av Tysklands mest suksessrike og verdifulle kolonier på grunn av sine blomstrende kaffeplantasjer. Mellom 1895 og 1900 ble det høstet over 11,5 millioner kilo kaffe i regionen. En del av Chiapas-staten, er områdets kaffe kjent for å være lett, delikat og rik.