Produsent
Glencadam Distillery
Om produsenten
Glencadam åpnet først i 1825, i den gamle byen Brechin. Det var litt mer enn ett år etter at avgiftsloven av 1823 legaliserte destillasjon. Glencadam er nå det eneste destilleriet i fylket Angus, et område i Highlands-regionen i Skottland. Den første eieren var en "Mr Cooper", som solgte destilleriet i 1827. Navnet "Glencadam" kommer fra området kjent som "The Tenements of Caldhame". Dette var tomter gitt til innbyggerne i Brechin for matproduksjon. De befant seg nord og sør øst for "Den Burn" der destilleriet står. Glencadam Single Malt har alltid vært premium whisky for blending, og som sådan var det svært ettertraktet for noen av verdens mest prestisjefylte blandinger. Glencadam ble endelig kjøpt av Angus Dundee Distillers 1. juni 2003, et uavhengig skotsk selskap. Angus Dundee startet produksjonen med en gang, og vi ga ut vårt første noensinne single malt produkt, Glencadam Single Malt Scotch Whisky Aged 15 Years, i desember 2005. Dette ble deretter lansert i november 2009 med ny emballasje, sammen med utgivelsen av en 10 år gammel uttrykk.
Karakteristikk
Farge: Gylden
Nese: Innledende aromaer av moden bløt frukt, myk nougat og eikeaktig vanilje med en bakgrunn av nylaget fudge.
Munn: Glatt og kremaktig med sultaner, frukt og eplesødme med karamell finish.
Ettersmak: Langvarig og silkemyk med honning, muscovado sukker og grønn te.
Produksjonsmetode
Master Distiller Robert Fleming, valgte nøye ut de aller beste sherrybuttene fra de eldgamle dunagelagrene på Glencadam for å lage Reserva Andalucia. En gang gift sammen med bourbonfat, ble den ferdig i Oloroso sherry butts fra Andalucia.
Resultatet er et rikt og fremadrettet sherry-uttrykk, der den berømte fruktigheten til Glencadam-spriten balanseres med sultaner- og søtkrydder toner, som kommer fra Oloroso-fatmodningen.