I den vakre landsbyen Valvignères i Ardèche, i en vid, åpen dal hvor fuglene kvitrer høyt, bor Anders Frederik Steen og Anne Bruun Blauert med deres barn.

Reisen til Anders startet som kokk og sommelier i Danmarks energiske restauranter, og i 2013 startet han å lage vin sammen med den legendariske Jura-vinmakeren Jean-Marc Brignot, og senere med sin kone Anne.

De mange druevariantene som dyrkes på vingården trives med en perfekt blanding av leire og kalkstein, og vinmarkene er fulle av liv, etter å ha blitt pleiet økologisk i flere tiår. I tillegg til sine egne vinmarker, høster de to også druer med Ousrics i Valvignères og lenger unna hos familien Bannwarth i Obermorschwihr, Alsace.

«Vi gjør vårt ytterste for å ikke gå i sirkler», sier Anders, som forsøker å ikke å følge regler eller konvensjoner og dermed tenke nytt hvert år. Med denne fremoverrettede tankegangen skaper paret ny og unik vin. De smaker på druene når de høster og begynner å forestille seg hva slags vin de kan lage.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.