Dott. G. Cappellano ble grunnlagt i 1870 og ble tidlig kjent for sin Barolo Chinato. ”Dottore” Giuseppe Cappellano var farmasøyt og tilskrives oppfinnelsen av Barolo Chinato, som er Barolo blandet med brennevin og maserert med kinabark, urter, krydder og sukker.

Teobaldo, eller Baldo, som han ble kalt, var en foregangsmann i Piemonte og er den som har lagt grunnaget for vinhuset slik det fremstår i dag. Han kjøpte tre hektar vinmark i den berømte Gabuttimarken i Serrlaunga. Han var tidlig ute med å forkaste sprøytemidler og kunstgjødsel og jobbet svært tradisjonelt i kjelleren på tross av at mange moderne teknikker gjorde seg gjeldende i området. Baldos brennende engasjement og lidenskap gjorde at han fjernet vinmarksnavnet «Gabutti» på sine etiketter i en protest da vinmarken ble utvidet. I stedet oppførte han navnet Otin Fiorin - som betyr Fioranos hage - en ære tilegnet mannen som i alle år jobbet i Cappellanos del av Gabutti. (Dersom du leser det med liten skrift på siden av etiketten vil du likevel kunne lese at druene kommer fra marken Gabutti

Cappellano har ca. 5 hektar, der mesteparten er Gabutti fra Serrelunga og 1 hektar i nabolandsbyen Novello. Det produseres Barbera og Barolo Rupestris-Nebioli fra marker som ble plantet på 40-tallet og Barolo Pie Franco-Michet som dyrkes frem på upodede vinstokker.

Teobaldo døde i februar 2009 og eiendommen drives i dag videre av sønnen Augusto som helt siden 2003 har vært med i bedriften på fulltid. Augusto fortsetter sin fars arbeid, men som Baldo selv sa fører hver ny generasjon med seg en større eller mindre revolusjon. Den største endringen er nok at nå gjæres vinene utelukkende på enten større eikeliggere eller sementtanker fra 2010, mot en blanding av sement og stål fra tidligere årganger.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.