Champagne Trudon er en liten RM klassifisert familieprodusent på kun 7,5 hektar. Huset ligger i den lille landsbyen Festigny midt i Valle de la Marne og her er Pinot Meunier druen den store stjernen.
Champagne Trudon ble til på 1920-tallet og det er nå fjerde generasjon med Jerome Trudon som har ansvaret for huset. Jerome utdannet seg tidlig som ønolog i Reims og dro deretter til California hvor han jobbet hos Roederer Estate i Andersson Valley som vinmaker i over et år. Etter oppholdet flyttet han tilbake til Reims for å jobbe som ønolog og ønologansvarlig hos Champagne Roederer i over 10 år. Først da foreldrene ønsket å pensjonere seg dro han tilbake til for å overta driften.
Siden 2010 har Jerome utviklet og løftet kvaliteten med sin presise, rene og fruktige stil. Vinmarkene til Trudon ligger for det meste i flotte skråninger rundt landsbyen med masse kalkholdig mergel, hoveddruen er Pinot Meunier ofte med et lite innslag av enten Chardonnay eller Pinot Noir som utgjør omtrent 10% av beplantningen. Arbeidet i markene er særdeles godt og i kjelleren bruker han for det meste stål, men av og til fat for gjæring. Jerome har en tydelig pragmatisk tilnærming til blendene alt for å beholde den særegne Trudon stilen.http://www.champagne-trudon.com/index-en.html

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.