Reisen til vinhuset Clos de Gat startet da vinmaker Eyal Rotem plantet sine første vinstokker i 1998. Vinhuset har vinmarker ved grensen til den bibelske Ayalon Valley i Israel. Navnet på huset er ikke tilfeldig. «Gat» betyr vinpresse på hebraisk og kommer fra den mer enn 3000 år gamle vinpressen som er plassert i hjertet av eiendommen.


Før de første vinmarkene ble plantet gjorde Eyal en rekke analyser av jordsmonn, eksponering og klima i ulike plotter. Konklusjonene av analysene ble å plante et utvalg edle druer som cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, syrah og chardonnay. I tillegg til eksperimentell beplantning av sauvignon blanc og viognier. Hver druesort ble plantet der jordsmonn, høydeforskjeller, mikroklima og andre store som små variabler ble tatt hensyn til. Hensikten var å plante hver druesort der potensialet for høy kvalitet var best.

Det er særlig vinene på cabernet sauvignon, syrah, merlot og chardonnay som har gjort huset både kjent og ettertraktet.https://closdegat.com/

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.