Domaine Fouassier er i dag 1 av 10 vinprodusenter med tilholdssted i selve landsbyen Sancerre og den eneste produsenten som er sertifisert biodynamisk.

Historisk sett var Domaine Fouassier en liten ‘revolusjonær’ i Loire og var blant annet den første produsenten til å anvende kobber og svovel i området for å bekjempe odium og meldugg. De var også først ute med å fokusere på terroirdrevne viner og å tappe hver vinmark/jordsmonn separat.

I Sancerre driver man i litt forskjellige skoleretninger, der noen bruker svært modne druer for å vise voldsom aroma og noen lager elegente, transperange viner med vekt på jordsmonnet druene vokser i.

I 1923 deltok Gustave Fouassier i en smaking i Paris, og vinene fikk så mye oppmerksomhet at viner fra Sancerre ble for første gang kjent langt utenfor landets grenser. Familien har hele tiden investert i nye vinmarker fremfor å kjøpe inn druer og i dag drives den 57 Hektar store eiendommen av Benoit og fetteren Paul Fouassier.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.