Henri Peyrat (1885–1969) ble født av en familie av fatprodusenter og grunneiere av skog i Corrèze-regionen, og utviklet snart en stor interesse for vin.

Han opprettet sitt eget selskap rett etter første verdenskrig, utviklet en virksomhet innen vin og brennevin på begynnelsen av 1920-tallet og ble snart en respektert, kjent négociant i hele regionen. Hans viner og brennevin kom fra hele Frankrike, spesielt de sørlige vingårdene (hovedsakelig Bordeaux) og også Algerie. Fra selskapets kjellere og kontorer i hjertet av Cognac, dyrket Henri Peyrat omhyggelig solide relasjoner med produsentene og hans viktigste leverandører for å sikre en konstant forsyning, både i kvalitet og kvantitet.

I tretti år blomstret denne virksomheten under ledelse av skaperen, og i 1948 tok Henris sønn, Jean Peyrat, tømmene til det som hadde vokst til å bli et kjent og høyt verdsatt selskap. Oppmerksom på utviklingen av trender i verden på denne tiden, bestemte han seg for å orientere distribusjonen av sin Cognac til nye markeder som ble stadig mer betatt av denne elegante, intense franske ånden.

Jeans eldste sønn, Henri, begynte i selskapet i 1968 for å føre tilsyn med eksporten av konjakken til utenlandske markeder. Broren hans, Philippe, ble med ham etter å ha fått erfaring i flere europeiske land, og leder i dag selskapet. Philippes barn har på sin side blitt en del av dette store familieeventyret: Clémence er nå ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon, og Édouard er ansvarlig for kommersiell utvikling i Frankrike og i utlandet.

Vår omfattende kunnskap om brennevin, deres tradisjonelle produksjonsmetoder, og en dyp respekt for generasjonsprosessene som har bidratt til deres store renommé gjør oss i stand til å lage eksepsjonelle destillasjoner med en rik aromatisk palett og veldefinert intensitet. Kom inn i kjellerne våre og oppdag denne unike verdenen som er en evig inspirasjonskilde.

Produkter

wine bottle

Cognac

Apotekernes Cognac V.S

50cl
Kr 799.80 pr.liter

Vinmonopolet

399.90 kr
wine bottle

Cognac

Apotekernes Cognac V.S.O.P

50cl
Kr 899.80 pr.liter

Vinmonopolet

449.90 kr
wine bottle

Cognac

Apotekernes Cognac X.O

50cl
Kr 1,099.80 pr.liter

Vinmonopolet

549.90 kr
wine bottle

Cognac

Peyrat VSOP Organic

70cl
Kr 899.86 pr.liter

Vinmonopolet

629.90 kr
wine bottle

Cognac

Peyrat XO Unfiltered

70cl
Kr 1,214.14 pr.liter

Vinmonopolet

849.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.